Sănătate


SĂNĂTATEA PSIHICĂ

Sănătatea psihică și intelectuală a copiilor se dezvoltă într-un cadru educativ bine stabilit și urmarește creșterea pe plan cognitiv a acestora.

Activitățile de învățare îndrumate de cadrele noastre sunt axate pe arii curiculare bine structurate, atractive, folosindu-se materiale didactice specifice fiecarei activități. Pe lângă acestea,copilul se îmbogățește cognitiv partcipând la activitățile opționale, cât și la activitatea bazată pe metoda Feuerstein.

Sănătatea psihică este completată prin prezența  psihologului Claudia Mirosnicencu, aceasta fiind un sprijin si pentru copii care necesită anumită atenție atât în plan psihic cât și logopedic.

SĂNĂTATEA ALIMENTARĂ

Mâncarea din bucătăria grădiniței are la bază conceptul MÂNCARE CA ACASĂ, ceea ce înseamnă o alimentație optimă – sănătoasă, naturală și diversificată. Respectarea standardelor de înaltă calitate în creearea unei diete raționale și adecvate necesităților organismului este cheia asigurării unei creșteri și dezvoltări armonioase.

Meniul copiilor este stabilit de medicul nutriționist. Acesta se schimbă săptămânal, fiind afișat zilnic la avizierul părinților.

Fiind gătită în ziua în care este servită, mâncarea nu conține niciun fel de aditiv sau conservant. Aceasta se aplică inclusiv în cazul produselor de panificație și în cazul deserturilor, care sunt pregătite tot în bucătăria proprie. Tipurile de carne folosite sunt pui, curcan și vită.

Masa zilnică a unui copil constă din mic dejun, prânz și desert.

Taxa pentru masă este de 19 RON/zi, sumă ce poate varia în funcție de modificările furnizorului. Cele 2 mese pot fi comandate individual, micul dejun fiind 7 RON, iar prânzul + gustarea costă 17 RON.

Bucătăria proprie are la bază conceptul de alimentație optimă – sănătoasă, naturală și diversificată. Respectarea standardelor de înaltă calitate în creearea unei diete raționale și adecvate necesităților organismului este cheia asigurării unei creșteri și dezvoltări armonioase!

Bucătăria proprie este opțiunea ideală pentru copiii de la Kids Heaven deoarece:

  • Pâinea, dulceața, compoturile și deserturile sunt preparate în bucataria proprie.
  • Gustul mâncării este dat de legume si verdețuri proaspete.
  • Nu sunt adaugați amelioratori de gust, îndulcitori artificiali, coloranți alimentari sau conservanți.
  • Ceapa și legumele sunt sotate în abur.
  • Ingredientele sunt dozate echilibrat pentru o alimenație corectă.
  • Putem opta pentru rețete personalizate.
  • Compot, fructe, limonadă din fructe proaspete
  • Meniuri preparate zilnic

SĂNĂTATEA FIZICĂ

Copilul Kids Heaven  este copilul, care pe lănga activitatile de joc si mișcare, se dezvoltă armonios într-un mediu  bine igienizat, curat și aerisit.

Grădinița dispune de lampă bactericidă pentru a igieniza mediul ambiant și suprafețele. Totodată, personalul de îngrijire  veghează asupra curețeniei spațiului  și a curățeniei corporale a copiilor.

Folosirea botoșeilor de unică folosință peste încălțămintea părinților și vizitatorilor, reprezintă  o protecție pentru copii, prin eliminarea unor microbi veniți din exterior.

Doamna asistentă verifică zilnic sănătatea copiilor și îi îndrumă în formarea unei atitudini sănătoase față de propriul corp (spălat pe mâini, folosirea periuței de dinți…), cât și prin activități educative igienico-sanitare.